Monday, August 14, 2006

God destruktivitet leder ibland fel - men ändå så rätt

Nuförtiden är det ju förvisso bevisat att gud inte existerar, så man kan tycka det är lite lustigt när människor påstår än det ena, än det andra i Hans namn. Troligen ler Du med mig och krusar läpparna över påståenden om hur Han inverkat i människors liv och tänker visa vart skåpet ska stå på Domens Dag. Samtidigt måste vi hålla dessa idéer högt i någon mening - de är exempel på hur den goda destruktiviteten frambragt den västerländska civilisationen och med den bilar, målningar, datorer... Exemplena kan mångfaldigas, och vi kan bara förundras över allt våra förfäder gjort av såväl som skapelse och förstörelse.

Därför är jag så glad över Guds vredes blogg. Den är litegrann som om en gammal dialekt skulle dyka upp på nytt, ett gammalt språk som berättar underbara och hemska historier. Nog känner man också hur det kittlar av brotten mot den politiska korrekheten, de kraftiga avfärdandena, hur författaren drömmer om jordens förintelse och en ny värld. Språket är dessutom mycket vackert, smaka på och njut av "antikristlig villervalla", "[i]nternet flödar av sodomsajter", "[d]en Allsmäktiges knutna hand är lyft".

Sällan möter jag en person som så omfamnar destruktiviteten på samma sätt som jag gör. Det är i sanning glädjande, och jag tror denne Jeremia om mycket gott. Tyvärr har hans idéer gått åt helt fel håll eftersom vi idag vet att det som står i bibeln är en fiktion. Men attityden är så fantastisk!



Bild på gud

1 Comments:

Blogger puterman said...

"Sodomsajter" är nästan en lika fin sammansättning som "Hitlerhyllning" eller "Snopp-TV".

7:10 AM  

Post a Comment

<< Home