Tuesday, June 20, 2006

Olja från parallella universa?

En av vänsterns och miljörörelsens argument för att göra världen fattigare är att vi måste sluta använda olja. Snart tar den slut eller så påstås växthuseffekten öka. Trots att det bara är de s.k. alarmisterna i forskarvärlden som påstår det sistnämnda, tycks det finnas visst fog för att vi nått "peak oil"-stadiet snart. Met finns dock ingen anledning att tro att vi behöver oroa oss för att oljan tar slut - här. Det finns ju både ett och annat universum vi kan ta den från. På den här sidan kan man läsa om varför parallella universa finns.

Johnny Munkhammar har påpekat två uppenbara saker: Det finns oändligt med energi och kapitalismen tar oss till rymden. Med dessa två fakta i bagaget kan vi dra slutsatsen att noggranna forskare snart kommer att kunna hitta metoder för att röra oss fram- och tillbaka mellan olika universum. Där kan vi sedan hämta mer olja. Så varför oroa sig? Det enda vi behöver oroa oss för är att socialdemokratisk skolpolitik förhindrar framkomsten av de nya forskare som kommer att lösa problemet.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

De s.k. "alarmisterna", kallade så av vem, och varför?

Nä, det fins enskilda extremister som avviker - det gör det alltid. Men koncensus i den seriösa forskarvärlden har deklarerats: det är inget snack om att växthuseffekten existerar, att vi orsakar den, och att den kommer att skapa gigiantiska problem. Till och med Bush erkänner växthuseffekten...

5:26 AM  
Blogger Gunnar Spindelkrok said...

Alla som har någon kännedom om växthuseffekten (bl.a oceanologerna vid Chalmers!) talar om alarmister. Här finns en bra klimatblogg som håller med mig fullständigt:

http://klimat.wordpress.com/

Men Du kanske menar att växthuseffekten tas på allvar av en enig forskarkår?

11:58 PM  

Post a Comment

<< Home