Thursday, September 14, 2006

Bara några dagar kvar till valet...

...är det dags att fundera på supervapen! Varje land som vill ha respekt på världsarenan måste kunna visa upp ett muskulöst försvar. Till ett sådant hör givetvis grundutrustning såsom goda uppsättningar automatvapen, granater, kanoner, stridsvagnar, stridsflygplan med mera. Sedan tillkommer avancerad radarutrustning, datorsystem av olika slag och dessutom institutioner som sysslar med psykologisk krigsföring. Men för att verkligen visa sig på styva linan krävs supervapen.

När Sovjet äntligen föll läste jag mycket om de vapen Warsawa-pakten hade utvecklat. Det var inte småpotatis. Man hade bl.a jetplan som kunde flyga bara några meter ovanför marken. I Sveriges fall kan vi sätta siktet högt, både bildligt som bokstavligt. Vi har robusta datorsystem. Vi har goda kunskaper om mikrosatelliter. Och slutligen har vi stridsflygplan. Vad skulle man kunna tänka sig för utveckling här?

Jag vill lite blygsamt föreslå en armé av offensiva satelliter, som normalt ligger och flyter långt upp i atmosfären (där några sådana satelliter redan finns) men lätt kan kallas ned när de behövs. När de kommit ned till en viss höjd kan de sedan flyga en lång bit från sin ursprungsposition och sedan sätta in vapen med förödande effekt mot fiender, var dessa än befinner sig. Sverige kan alltså få ett försvar som skoningslöst slår till mot anti-svenska krafter globalt.

Tänk Dig själv vilka enorma prospekt detta ger. Framför mig ser jag njutningsfullt hur exempelvis knarkkungar, som tidigare suttit och skrattat åt Sveriges tandlöshet, får sitt hus utraderat av en välriktad salva från en offensiv satellit. Håller Du inte med mig om att detta vore en fantastisk "boost" för Sveriges rykte utomlands? Med oss muckar ingen gräl.



Bild på mikrosatellit

0 Comments:

Post a Comment

<< Home