Friday, September 08, 2006

Partier har sanna essenser bakom fenomenvärlden

Kan man tala om essentiella idéer hos politiska partier? Finns det något som så att säga ligger bortom fenomenvärlden och är evigt sant, likt Platons idévärld? Givetvis inte! Men helt säkert är Du överens med mig om det sanna i att varje parti har en essens, ett slags högsta mål som alla av dess goda medlemmar strävar efter. I Folkpartiet Liberalernas fall är detta ett socialliberalt, tryggt samhälle där alla mår bra, en stabil grund för Stålborg Sverige. Man kan se denna essens som något organiskt, en mylla ur vilken idéer växer fram.

Jag menar att vi i Lars Leijonborg har en stark ledare som är rotad i denna mylla. Nu står han framför statstelevisionens strålkastare och ska sona ett brott han troligen inte alls kände till. Nej, säger jag! Låt denne man vara fram tills valet är över, då vi kan börja diskutera hans roll i att bygga ett starkt Sverige.

Detta är en mörk dag för borgeligheten och de goda krafterna. Mörkerlandet jublar och hoppas på valseger. Låt oss förhindra detta! Än är det inte för sent. Gå och rösta Du också, annars kommer kanske årtionden av barbari att råda.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home