Thursday, November 23, 2006

Dagens lustiga tanke

Igår morse satt jag i mitt bibliotek och kontemplerade över en kopp thé hur man skulle kunna skapa stort kaos i den moderna världens annars så väloljade samhällsmaskineri. Den konkreta tanken fick mig att skratta högt.

Tänk Dig ett regimente som helt plötsligt bestämmer sig för att skapa ett eget rike där de bara styr för sin egen ohöljda egoisms skull. Man använder sina maktmedel fullständigt hänsynslöst och roar sig bl.a med att skjuta folk lite hursomhelst och spränga hus i luften. Med jämna mellanrum bulldozrar man sönder ett samhälle och tvingar invånarna att bygga ett nytt provisoriskt en mil därifrån med enbart plankor, lim och hö. Människorna som bor i trakten går efter ett tag tillbaka till ett gammalt, primitivt samhälle där man livnär sig på jakt och fiske m.m. Under tiden inför militären en absurdistisk planekonomi där man uppför en fabrik som ska tillverka skorstenar. Summariska avrättningar sker när kvoten inte uppfyllts (vilket den aldrig kan eftersom man måste producera 3 miljoner skorstenar per månad).

När armén sänds in för att stoppa regimentet går de över till gerillakrigföring och skapar en fundamentalistisk naturreligion. De fortsätter sedan att styra och ställa i mindre byar och städer som de infiltrerat, och sprider sin egen heliga bok, "Korpen talar".

0 Comments:

Post a Comment

<< Home