Thursday, June 29, 2006

Hur svenska politiker ska fås att skärpa sig

En av mina käpphästar är att Sverige på många sätt är fullständigt unikt, ett land som har så många underliga lagar och bestämmelser att man kan undra om vi blivit västvärldens sjuka man. På Håkan Jacobsons blogg kan man läsa om en utmärkt artikel av Maciej Zaremba som visar hur Sverige är världsunikt: människor som är psykiskt sjuka blir dömda till fängelse istället för att placeras på sinnessjukhus!

Helt uppåt väggarna, tycker Du säkert. Och detta sker samtidigt som vår svenska regering gör en formidabelt urusel insats under och efter tsunamin. Medan andra länder lyckas rädda sina medborgare sugs tusentals svenskar ut i en våg till havs där de går mot en säker död. Hur klåparaktig får vår regering bli?

Nej, jag drar följande slutsats: konstitutionsutskottet borde få rätt att döma ut hårda straff åt politiker som missköter sig. Det borde vara antingen livstids fängelse eller sinnessjukhus som gällde. Då skulle de skärpa till sig och styra för folket, inte för sina egna kollegor som fallet är idag. I ett Sverige som fungerade så skulle jag vilja bo.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home